ABM Financial News versterkt zich met overname Dow Jones Nederland

ABM Financial News versterkt zich met de overname van de Nederlandstalige nieuwsdienst van het internationaal vermaarde Dow Jones Newswires.

De overname betekent het samengaan van de Nederlandse redactie van Dow Jones met die van ABM Financial News, waardoor de meest uitgebreide financiële newsfeed voor het Nederlandstalige gebied wordt gecreëerd.

Dow Jones en ABM Financial News zullen in de toekomst nauw met elkaar samenwerken, onder meer op het vlak van productontwikkeling. Ook krijgt ABM Financial News direct toegang tot de producten van Dow Jones, zoals zakenkrant The Wall Street Journal, beleggersblad Barron’s en de razendsnelle headlines service. Dow Jones zal daarentegen de newsfeed van ABM Financial News internationaal distribueren in al haar uitgaven.

Door het samenvoegen van deze twee redacties, die beide beschikken over een aantal specifieke kwaliteiten, krijgt de Nederlandstalige gebruiker een uiterst krachtige nieuwsdienst tot zijn beschikking om zo razendsnel te kunnen schakelen”, aldus oprichter en directeur Merwin Bisseling van ABM Financial News in een toelichting op de overname.

ABM Financial News is als lokale partij “het best gepositioneerd om nieuwe kansen in de markt op te pikken en groei te realiseren”.

De redactie van ABM Financial News zal na de overname blijven werken vanaf Beursplein 5, het bekendste financiële adres van Nederland.